Ballerina
Meget velsmagende dansk spisekartoffel med særdeles gode kogeegenskaber. Hudtypen er skinnende gul, og pænere præsentation findes næppe. Sorten er forholdsvis tidlig og har samtidig en lang spirehvile, som gør den velegnet til lagring.
Kategori: |
Middeltidlige spisesorter Specialsorter |
Anvendelse: |
Spisekartoffel, luksuskartoffel |
Tidlighed: |
Tidlig - middeltidlig |
Udbytte: |
Højt |
Top: |
Lav og lidt udbredt vækst, langsom topudvikling |
Knoldstørrelse: |
Medium - bedste produkt under 60 mm |
Knoldform: |
Hurtig knoldsætning. Ovale regulære med god ensartethed i størrelsen. Den flotte glatte hud gør den velegnet til at vaske |
Knoldantal: |
12-15 |
Knoldfarve: |
Gult, flot skind |
Kødfarve: |
Gul |
Kogetype: |
A-AB |
Tørstofindhold: |
Middel |
Spirehvile: |
Lang - meget gode lageregenskaber |
Nematoder: |
Modtagelig |
Brok: |
Resistens; type 1 |
Skimmel: |
Middel resistens |
Knoldskimmel: |
God resistens |
Skurv: |
God resistens |
Dyrkning: |
Produktionen af Ballerina bør være tilpasset bedre jorde. Gødningsbehovet er middel. Bejds altid mod rodfiltsvamp, da fremspiringen foregår forholdsvist langsomt. Læg sorten forholdsvist tæt for at imødegå produktion af mange store knolde |
Tips: |
Hold godt øje med størrelsen gennem sæsonen, knoldene vokser hurtigt i sidste del af vækstfasen. Store knolde kan virke noget kantede |
Download: |