I Danespo vil vi hele tiden være de bedste inden for vores felt. Derfor er vi altid på udkig efter dedikerede, nytænkende og dygtige medarbejdere

Send din ansøgning til job@danespo.com

Elena og Aidas greb muligheden for karriereudvikling

Medarbejdernes udviklingsmuligheder er alfa og omega i Danespo. Det er afgørende at kunne tiltrække og udvikle talenter i en specialiseret branche, hvor medarbejdernes kompetencer og engagement er fundamentet for virksomhedens udvikling.

”At være leder i et pakkeri er et job, der handler om samarbejde, support og sparring. Ud over alle de praktiske opgaver med at sikre ordrelevering og udarbejde vagtplaner indebærer det en række andre opgaver”, fortæller Elena Mustea-Stanciu, produktionsleder på Danespos spisekartoffelpakkeri i Grønbjerg. Sammen med sin kollega i pakkeriet i Fårevejle, Aidas Miezys, danner hun den lederduo, der i tæt dialog med deres leder, Nicolaj Jørgensen, udgør en vital del af Danespos forsyningskæde for spisekartofler.

En organisationsændring banede vejen for en lederkarriere for de to medarbejdere, der begge har arbejdet hos Danespo i flere år. De startede som pakkerimedarbejdere i Danespos afdelinger i henholdsvis Grønbjerg og Fårevejle. Da ledelsen af de to pakkerier blev samlet under Nicolaj Jørgensen, opstod der behov for en produktionsleder hvert sted – og her var Elena og Aidas det oplagte valg.

”Vi vil gerne rekruttere internt, både for at videreudvikle vores talenter og for at fastholde den viden og de kompetencer, som den enkelte medarbejder har oparbejdet”, siger Anne Zachariassen, Executive Secretary og HR-ansvarlig. ”Det hænger også naturligt sammen med Danespos værdier: Commitment, Development, Responsibility og Trust” tilføjer hun.

Der skal være balance mellem teori og praksis
Danespo ønsker at sikre, at Aidas og Elena også har den rette teoretiske værktøjskasse til at lykkes i deres nye lederrolle. Derfor går de to kolleger på Den Grundlæggende Lederuddannelse på IBC i Vejle. Her er de på samme hold, så de kan sparre med hinanden og med deres fælles baggrund fra deres jobs skabe sammenhæng mellem teori og praksis.

Familien skulle med i beslutningen
Aidas Miezys er 43 år og har været hos Danespo i næsten 12 år. Karrierevejen har ført fra et job som pakkerimedarbejder over jobbet som produktions- og transportkoordinator til det nuværende job som produktionsleder. 

”Jeg har 15 medarbejdere her i Fårevejle. Og alle andre opgaver forsvandt jo ikke bare af sig selv, så lederjobbet er udfordrende. Derfor var det vigtigt for mig, at familien også var med på det nye job. Min kone og jeg har tre døtre, så der er nok at gøre i hverdagen”, siger Aidas Miezys. I jobbet har han stor glæde af at kunne tale 4 forskellige sprog, for Danespo er en international arbejdsplads. Det giver også andre muligheder: ”Danespo har afdelinger flere steder i udlandet. Hvem ved, måske skal jeg en dag prøve at arbejde i en af dem, selv om jeg er rigtig glad for den hverdag, som jeg har her i Fårevejle”, siger Aidas.

Man skal være generøs som leder
For Elena er en af de vigtigste opgaver i lederjobbet at motivere teamet i pakkeriet og få planlagt opgaverne, så alle kan løse dem meningsfuldt.

”Det handler både om at få tingene til at køre i praksis, med planlægning og rotation mellem opgaverne, så vi samtidig overholder kvalitetsnormer og lovgivning inden for landbrugs- og fødevarebranchen. Jeg forsøger at være generøs med positiv feedback, opmuntring og support. Det er efter min mening faktisk noget af det vigtigste ved det at være leder”, fortæller Elena Mustea-Stanciu, som er 35 år og har 20 medarbejdere i Grønbjerg.

"Danespo har været en fantastisk støtte i min proces frem til jobbet. Ledelsen foreslog, at jeg tog jobbet, og det var en perfekt mulighed. Jeg har en passion for mennesker. Jeg elsker det, jeg laver – hele paletten med at servicere kunder, inspirere medarbejdere og få dem til at vokse, have et øje på tingene og støtte folk i deres funktioner. Lederuddannelsen på IBC giver mig en masse teori og praktiske redskaber, og det er rigtig godt at kunne sparre med Aidas om de udfordringer, vi hver især møder i hverdagen”, slutter Elena.