Danespo udbetaler rekord-høje afregningspriser til læggekartoffelavlere

Danespo udbetaler i disse dage efterbetaling til firmaets læggekartoffelavlere.

Vækstsæsonen 2018 bød på den værste danske sommertørke i 100 år, og det gik også ud over kartoffelavlerne, der måtte indkassere lave udbytter. På trods af en udfordrende sæson i 2018 er afsætningen af læggekartofler til Danespos kunder forløbet meget tilfredsstillende.

- Markedet har været præget af en høj efterspørgsel efter læggekartofler kombineret med et lavere udbud på grund af sidste års tørke i store del af Europa. Vi har gennem hele sæsonen haft fokus på at gennemføre prisstigninger, samt at få omsat alle tilgængelige mængder af læggekartofler – også under- og overstørrelser, udtaler adm. direktør i Danespo A/S, Jens Holstborg.

-Det er glædeligt, at vi med en stigning på godt 20% kan udbetale rekordhøje afregningspriser, og at vi dermed som en gennemsnitlig betragtning har været i stand til at kompensere for de manglende udbytter hos vores dygtige avlere, forklarer Jens Holstborg.

Danespo forædler, producerer og handler med spise- og læggekartofler. 80% af læggekartoflerne afsættes på eksportmarkederne i Nordafrika, Mellemøsten og Europa, mens spisekartoflerne under varemærket Danespo Food sælges til hjemmemarkedet og det øvrige Skandinavien. Danespo har endvidere datterselskaber i Tyskland, Holland og Frankrig. Danespo er ligeligt ejet af DLF og Florimond Desprez med hver 49%, de resterende 2% ejes af avlere og medarbejdere.

Yderligere oplysninger:

Jens Holstborg, CEO i Danespo A/S, mobil 4044 0747.

 

Danespo udbetaler rekord-høje afregningspriser til læggekartoffelavlere

TilbageVil du købe kartofler?

Michael Flø
Michael er klar til at hjælpe dig
Michael Flø
Salgsansvarlig