Små, saftige kartofler med salvie og hvidløg
2 personer
Ingredienser:
650 g små kartofler
50 g smør
8 store blade salvie
1 helt hvidløg
Salt
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne så de har let bid: læg dem i en gryde med saltet vand. Kog vandet op og lad dem simre i ca. 10 min. Når du stikker i dem, og de har let modstand, så er de færdige.
- Smelt smørret ved lav varme i en smedejernsgryde eller bare en tykbundet gryde.
- Tilsæt salviebladene. Del hvidløget i 4-8 dele og tilsæt det til smørret.
- Lad smørret med salvie og hvidløg stå og simre ved lav varme, så smagen bliver trukket ud i smørret.
- Sigt vandet fra kartoflerne og læg dem forsigtigt op i gryden sammen med hvidløget og salvie.
- Skru nu op for varmen og steg kartoflerne til de bliver lækre og gyldne.
- Server kartoflerne med et drys havsalt.
Serveringstips:
Retten kan serveres som en forret eller som tilbehør til din hovedret
