Forbruger Erhverv

Små, saftige kartofler med salvie og hvidløg Del

2 personer

Ingredienser:

650 g små kartofler
50 g smør
8 store blade salvie
1 helt hvidløg
Salt

Fremgangsmåde:

  • Kog kartoflerne så de har let bid: læg dem i en gryde med saltet vand. Kog vandet op og lad dem simre i ca. 10 min. Når du stikker i dem, og de har let modstand, så er de færdige. 
  • Smelt smørret ved lav varme i en smedejernsgryde eller bare en tykbundet gryde.
  • Tilsæt salviebladene. Del hvidløget i 4-8 dele og tilsæt det til smørret.
  • Lad smørret med salvie og hvidløg stå og simre ved lav varme, så smagen bliver trukket ud i smørret.
  • Sigt vandet fra kartoflerne og læg dem forsigtigt op i gryden sammen med hvidløget og salvie.
  • Skru nu op for varmen og steg kartoflerne til de bliver lækre og gyldne.
  • Server kartoflerne med et drys havsalt.

Serveringstips:

Retten kan serveres som en forret eller som tilbehør til din hovedret

Små, saftige kartofler med salvie og hvidløg