Kartoffelkage med groft rugbrød
Til 4 personer
Ingredienser:
1 kg. Lammefjordskartofler (du kan også bruge kartofler som ikke er dyrket på Lammefjorden)
1 porre
1 gulerod
1 ½ dl mælk
1 dl. piskefløde
1 tsk. salt
3 æg
20 g. smør
Fremgangsmåde:
- Skræl 300 g. af kartoflerne og kog dem møre
- Vask og skræl guleroden, porren samt resten af kartoflerne og skær dem i tern
- Gnid et ildfast fad med smør rundt i kanten
- Sigt vandet fra de kogte kartofler. Tilsæt mælk og fløde. Kom det i en blender med lidt salt og blend det i 1 min.
- Kom et æg ad gangen i blenderen
- Steg grøntsagerne i smør og lidt salt i 4 min.
- Bland kartoffelcremen med grøntsagerne, og kom blandingen i det ildfaste fad.
- Bag kartoffelkagen i 45 min ved 150 grader
Severingstip:
Kan serveres med groft rugbrød og salat eller som tilbehør til aftensmaden.
