Anna-kartofler med lækker selleri og cremet ost
Anna kartofler med lækker selleri og cremet ost
6 personer
Ingredienser:
2 kg. kartofler
200 g. smeltet smør
20 g. kartoffelmel
Salt
Friskkværnet sort peber
160 g. blegselleri
160 g. revet ost - gerne comte, gruyere eller emmentaler
Fremgangsmåde:
- Skræl og vask kartoflerne. Skær dem i tynde skiver
- Bland kartoffelskiverne med smeltet smør og kartoffelmel. Krydr med salt og friskkværnet sort peber
- Vask blegselleri, og skræl det i tynde både med din kartoffelskræller
- Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader
- Riv osten
- Læg halvdelen af kartoflerne i bunden af et ildfast fad - ca. 34 cm langt og 4 cm dybt.. Læg strimlerne af blegselleri ud så de dækker kartoflerne og fordel osten ovenpå. Slut af med et lag kartofler
- Bag nu Anna-kartoflerne i ovnen i 40 - 60 min. Retten skal være sprød oven på og mør inden i. Det kan tjekkes med en stegenål
