Kartoffelkage med appelsin, honning og banan
1 kage
Ingredienser:
200 g. blødt smør
2 dl. akaciehonning
5 æg
250 g. kogte, kolde, mosede kartofler – gerne fra dagen før
1 most banan
¼ tsk. groft salt
300 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 usprøjtede appelsiner - skal og saft
Sigtet flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk smør og akaciehonning sammen. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne sammen med smørret og akaciehonningen så luftigt som muligt. Bland kartofler og banan sammen og kom det i honningblandingen. Bland mel, salt og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Tilsæt skal og saft fra appelsinerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i med en dejskraber. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 28 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40 min. ved 175 grader.
