Confiterede kartofler med varm sennepscreme og persillegranulat
4-5 personer
Ingredienser:
6 bagekartofler af 180-200 g stykket
25 g smør
Salt
Sennepscreme:
2 dl fløde
1 spsk dijonsennep
1 knivspids cayennepeber
citronsaft
Persillegranulat:
1 bananskalotteløg
1 ubehandlet citron
1 lille bundt persille
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret ved lav varme.
- Skræl kartoflerne
- Fordel de seks stykker sølvpapir på bordet og pensl dem med det smeltede smør. Placer derefter én kartoffel på hvert stykke sølvpapir og pensl godt med det resterende smeltede smør
-
Pak kartoflerne grundigt ind og sæt dem i en ovn på 150 grader i én time
Mens kartoflerne er i ovnen, kan du lave sennepscremen og persillegranulaten:
- Kog 2 dl. fløde op med 1 spsk. dijonsennep, 1 knivspids cayennepeber og 1 spsk. citronsaft. Cremen skal kun lige op og småkoge til den tykner let og smager dejligt varmt og lidt surt. Smag til med salt
- Hak skalotteløget fint eller skær det i tynde ringe
- Riv citronskallen fint på et rivejern og hak persille så fint som muligt
- Tag kartoflerne ud af ovnen og pak dem ud af sølvpapiret. Læg dem på en tallerken. Varm saucen op, og hæld den ud over kartoflerne
- Drys med løg, citronskal og finthakket persille og server
Serveringstip:
Kartoflerne er gode til svinekød og kalvekød, såvel som lyst fjerkræ.
