Forbruger Erhverv

Confiterede kartofler med varm sennepscreme og persillegranulat Del

4-5 personer

Ingredienser:

6 bagekartofler af 180-200 g stykket
25 g smør
Salt

Sennepscreme:

2 dl fløde
1 spsk dijonsennep
1 knivspids cayennepeber
citronsaft

Persillegranulat:

1 bananskalotteløg
1 ubehandlet citron
1 lille bundt persille

Fremgangsmåde:

  • Smelt smørret ved lav varme.
  • Skræl kartoflerne
  • Fordel de seks stykker sølvpapir på bordet og pensl dem med det smeltede smør. Placer derefter én kartoffel på hvert stykke sølvpapir og pensl godt med det resterende smeltede smør
  • Pak kartoflerne grundigt ind og sæt dem i en ovn på 150 grader i én time

Mens kartoflerne er i ovnen, kan du lave sennepscremen og persillegranulaten:

  • Kog 2 dl. fløde op med 1 spsk. dijonsennep, 1 knivspids cayennepeber og 1 spsk. citronsaft. Cremen skal kun lige op og småkoge til den tykner let og smager dejligt varmt og lidt surt. Smag til med salt
  • Hak skalotteløget fint eller skær det i tynde ringe
  • Riv citronskallen fint på et rivejern og hak persille så fint som muligt
  • Tag kartoflerne ud af ovnen og pak dem ud af sølvpapiret. Læg dem på en tallerken. Varm saucen op, og hæld den ud over kartoflerne
  • Drys med løg, citronskal og finthakket persille og server

Serveringstip:

Kartoflerne er gode til svinekød og kalvekød, såvel som lyst fjerkræ.

Confiterede kartofler med varm sennepscreme og persillegranulat