Lækker bøf med smagfulde pommes frites og sprød grøn salat
4 personer
Ingredienser:
1 kg. bagekartofler
4 stk. engelsk bøf
Salt og peber
2 l. fritureolie
1 bakke babyleaves
1 stk. rødløg eller et bundt forårsløg
Fremgangsmåde:
Pommes frites:
- Vask kartoflerne og skær dem i stave, ca. 12-15 mm. tykke
- Skyl stavene godt under koldt vand og hvis muligt, lad dem gerne ligge dækket af koldt vand i 2-4 timer. Hæld vandet fra og læg dem på et viskestykke og dup dem tørre. Dette er en god ide uanset, om pommes fritterne laves i olie eller i ovn.
- Varm olien op i en gryde. Test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en kartoffelstav ned i olien – det skal boble stille og roligt omkring kartoffelstaven
- Kom kartoffelstavene i, når olien er varm nok
- De skal have 7-10 min. eller til, de er gyldne. Tilbered små portioner ad gangen. Læg dem på fedtsugende papir og afkøl. Steg dem igen i olien 1-2 min. til de er gyldne og sprøde
- Drys med salt lige inden servering
Bøf:
- Gnid bøfferne med salt og peber
- Opvarm en pande, læg bøfferne på den tørre pande og brun dem på begge sider. Tilsæt olie, og steg bøfferne ved god varme ca. 3 min. på hver side, alt efter hvor røde de ønskes
Salat:
- Skyl babyleaves, pil løget og skær det i tynde både.
- Anret med mandelsplitter.
Server bøfferne med de lækre pommes frites og den sprøde salat
