Forbruger Erhverv

Lækker bøf med smagfulde pommes frites og sprød grøn salat Del

4 personer

Ingredienser:

1 kg. bagekartofler
4 stk. engelsk bøf
Salt og peber
2 l. fritureolie
1 bakke babyleaves
1 stk. rødløg eller et bundt forårsløg

Fremgangsmåde:

Pommes frites:

  • Vask kartoflerne og skær dem i stave, ca. 12-15 mm. tykke
  • Skyl stavene godt under koldt vand og hvis muligt, lad dem gerne ligge dækket af koldt vand i 2-4 timer. Hæld vandet fra og læg dem på et viskestykke og dup dem tørre. Dette er en god ide uanset, om pommes fritterne laves i olie eller i ovn. 
  • Varm olien op i en gryde. Test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en kartoffelstav ned i olien  – det skal boble stille og roligt omkring kartoffelstaven
  • Kom kartoffelstavene i, når olien er varm nok
  • De skal have 7-10 min. eller til, de er gyldne. Tilbered små portioner ad  gangen. Læg dem på fedtsugende papir og afkøl. Steg dem igen i olien 1-2 min. til de er gyldne og sprøde
  • Drys med salt lige inden servering

Bøf:

  • Gnid bøfferne med salt og peber
  • Opvarm en pande, læg bøfferne på den tørre pande og brun dem på begge sider. Tilsæt olie, og steg bøfferne ved god varme ca. 3 min. på hver side, alt efter hvor røde de ønskes

Salat:

  • Skyl babyleaves, pil løget og skær det i tynde både.
  • Anret med mandelsplitter.

Server bøfferne med de lækre pommes frites og den sprøde salat

Lækker bøf med smagfulde pommes frites og sprød grøn salat