Indisk inspireret kartoffelcurry
6 personer
Ingredienser:
3 spsk. olie
2 tsk. brune sennepsfrø
3 små røde tørrede chilier
20 karryblade (hvis du ikke kan skaffe dem, så kan du bruge basilikumblade i stedet)
4 zittauerløg, pillet og hakket
4 friske tomater, hakket
4 tsk. knust koriander
2 knivspids cayennepeber
8 tsk. garam masala
2 kg. kartofler skåret i 2 cm tern
1 l. vand
3 tsk. salt
500 ml. kokosmælk
1 bundt frisk koriander, både top og stilk hakket (husk det hele smager)
Fremgangsmåde:
- Varm olien op til medium høj varme i en tykbundet gryde.
- Tilsæt sennepsfrøene. Når de så småt begynder at poppe, tilsætter du chili, løg og karryblade/basilikumblade
- Skru varmen ned til medium, og steg løgene til de er bløde dog uden at brune. Det tager ca. 3 minutter
- Tilsæt de hakkede tomater, koriander, cayennepeber og garam masala og rør det rundt i 1 minut, så smagene fordeler sig godt og krydderierne røres ud i hele retten.
- Tilsæt kartoflerne og rør rundt endnu et minut
- Tilsæt herefter 1 l. vand og salt
- Bring gryden i kog, læg låget på, skru varmen ned til lav varme. Nu skal kartoflerne simre i 15 til 20 min. til de er møre
- Ryst koriander og kokosmælk godt sammen, og rør blandingen godt ud med rolige bevægelser, så kartoflerne ikke bliver mast for meget
Kommentarer fra kokken:
Retten er opstået som en rigtig personalemadsret. Det vil sige, at det er det, som vi laver til middagsmad i køkkenet. Det er vigtigt, at vi får noget mad, som vi kan arbejde på når vi arbejder lange og hårde dag i køkkenet. Det vil sige mad med smag, varme og som mætter, og som ikke mindst, ikke tager alt for lang tid at få bikset sammen.
Der er mange krydderier i retten, men det skal ikke skræmme dig fra at prøve den, da kartoflerne og kokosmælken er rigtig godt til at afbalancere krydderierne og giver retten en dejlig fyldig balance
