Forbruger Erhverv

Spansk kartoffeltortilla Del

Ingredienser:

1 stor ovnfast pande med låg

350 g kartofler skåret i tynde skiver

1 stort løg, finthakket

8 æg

3 fed hvidløg, presset

Sort peber, friskkværnet

2-3 spsk olivenolie

Salt - gerne flagesalt

10 cherrytomater

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sautér løg i olivenolie ved middelvarme.
Sæt til side, når løgene er bløde og klare. Steg kartoffelskiver på panden, til de begynder at få stegeskorpe i kanten.
Skru ned for varmen, tilsæt løg og sæt låg på panden. Pisk imens æg, hvidløg, salt og peber.
Hæld æggemassen over løg og kartofler og sæt låg på.
Efter cirka 25 minutter begynder massen at samle sig og få stegeskorpe.
Sæt panden i ovnen de sidste 10 minutter og vend den færdige tortilla ud på en tallerken.
Servér med friske tomater på toppen.

Spansk kartoffeltortilla