Dumplings med kartoffelfyld og chilisauce
Ingredienser (30 stk):
1 pakke dumpling/gyozadej (fåes i asiatiske supermarkeder)
430 g kartofler, kogte og most
1 bdt purløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
2 forårsløg, ringe
1 rød lang chili, finthakket
2 blade kinakål, kogt og finthakket
50g brune champignon, finthakket
1 tsk stødt ingefær
1 tsk salt
½ tsk peber
Rapsolie
Chilisauce
3 spsk sød chilisauce
3 spsk soya
1 tsk sukker
1 fed hvidløg
2 tsk sambal oelek eller lign.
chili paste
Andet:
Forårsløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Tag dejen ud fra køl og lad den få stuetemperatur.
- Kom kartoffelmos og de resterende ingredienser til fyldet i en skål – sørg for, at dræne dit kinakål helt, inden det hakkes og kommes i skålen med resten af ingredienserne.
- Saml dine dumplings. Fugt kanten med lidt vand og fold dejen omkring mosen, så det udgør en halvmåne. Fold derefter halvmånen i små lag fra den ene side og over til den anden.
- Kom dine dumplings på en opvarmet pande med smagsneutralolie. Når bunden er sprøde og gyldne, tilføjes vand på panden. Sæt låg på og lad dem dampe i cirka 5 minutter, indtil dejen trækker sig sammen.
- Imens dine dumplings damper, laves chilisaucen. Bland alle ingredienser sammen i en lille skål og servér dumplings med forårsløg på toppen
