Forbruger Erhverv

Kartoffelkage med havtorncreme Del

Ingredienser

Kage:

6 æggeblommer
150 g sukker
300 g kogte kartofler
(50 g hasselnødder)
250 g æblemos
50 g hvedemel
1 citron
6 æggehvider
30 g smør
30 g sukker (form)
 

Havtorncreme:

250 g mascarpone
100 g havtornmarmelade
30 g flormelis

 

Fremgangsmåde

1. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.

2. Mos kartoflerne godt.

3. Rist hasselnøddekernerne. Hak dem groft, når de er afkølet (kan udelades).

4. Vend æggesnapsen med kartofler, hasselnødder, æblemos, hvedemel og skallen fra en citron. Rør ikke for meget i dejen.

5. Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i dejen.

6. Smør en springform med smør og drys sukker i bunden af formen og op ad siderne. Hæld dejen i formen og bag den i en forvarmet ovn ved 180 gr. C Varmluft i ca. 50-60 minutter, til kagen er gennembagt.

7. Lad kagen afkøle, inden du smører den med havtorncreme.

 

Havtorncreme:

1. Rør mascarpone med flormelis og marmelade.

2. Smør cremen på den afkølede kage.

3. Der kan gemmes lidt havtornsmarmelade, som kan duppes på toppen til sidst inden servering. 

Kartoffelkage med havtorncreme