Kold kartoffelsalat med nye danske kartofler
4 personer
Ingredienser:
- 1 kg. nye danske kartofler
- Et bundt radiser
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt purløg
- 2 spsk. mayonnaise
- 4 spsk. Cremefraiche
- 2 spsk. Eddike, f.eks. æbleeddike eller balsamico
- Salt
- sukker/honning
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Skyl kartoflerne og kom dem i letsaltet vand. Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 8 min. eller til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne, og skær dem i mellemstore stykker. Stil kartoflerne i fryseren/køleskabet.
Til dressingen blander du mayonnaise, cremefraiche og eddike og smager til med sukker, salt og peber. Skær radiserne i skiver og hak dernæst forårsløg, hvidløg og purløg. Vend kartoflerne i dressingen sammen med radiser og de tre forskellige slags løg.
