Forbruger Erhverv

Bagte kartofler med avocadocreme og tomatsalsa Del


4 serveringer | 1 t 30 minutter

 

Ingredienser


Bagte Kartofler

4 bagekartofler

Rapsolie

 

Avocadocreme

2 modne, pillede avocados

1 fed hvidløg

2 spsk creme fraiche 18%

2 spsk citronsaft

Smag til med salt og peber


Tomatsalsa

300 g cherrytomater, i tern

3 spsk olivenolie

1 fed hvidløg, presset

3 forårsløg, finthakket

Smag til med salt og peber


Andet

100g revet mozzarellaost  

Stanniol

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Rens dine bagekartofler, vend dem i olie med skræl på og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne i cirka en time og ti minutter – bemærk tiden kan variere efter kartoflens størrelse. Når kartoflerne er færdigbagte, er de møre.

2. Lav i mellemtiden avocadocreme og tomatsalsa. Kom alle elementerne til cremen i en skål og blend det hele med en stavblender, indtil det har en cremet konsistens. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber. Ligesom avocadocremen blander du alle elementer til din tomatsalsa sammen. Kom både creme og salsa på køl indtil brug.

3. Når kartoflerne er bagt, pakker du dem ud af stanniolen og skærer et kryds halvvejs igennem alle kartoflerne. Drys kartoflerne med ost og fyld dem med avocadocreme og salsa.

Bagte kartofler med avocadocreme  og tomatsalsa