Bagte kartofler med avocadocreme og tomatsalsa
Ingredienser
4 bagekartofler Rapsolie
Avocadocreme 2 modne, pillede avocados 1 fed hvidløg 2 spsk creme fraiche 18% 2 spsk citronsaft Smag til med salt og peber
300 g cherrytomater, i tern 3 spsk olivenolie 1 fed hvidløg, presset 3 forårsløg, finthakket Smag til med salt og peber
100g revet mozzarellaost Stanniol
Fremgangsmåde1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Rens dine bagekartofler, vend dem i olie med skræl på og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne i cirka en time og ti minutter – bemærk tiden kan variere efter kartoflens størrelse. Når kartoflerne er færdigbagte, er de møre. 2. Lav i mellemtiden avocadocreme og tomatsalsa. Kom alle elementerne til cremen i en skål og blend det hele med en stavblender, indtil det har en cremet konsistens. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber. Ligesom avocadocremen blander du alle elementer til din tomatsalsa sammen. Kom både creme og salsa på køl indtil brug. 3. Når kartoflerne er bagt, pakker du dem ud af stanniolen og skærer et kryds halvvejs igennem alle kartoflerne. Drys kartoflerne med ost og fyld dem med avocadocreme og salsa. |
