Fransk bondesalat
4 Serveringer | 55 minutter
Ingredienser
140 g bacon
400 g små kartofler med skræl, kogte
3 æg, blødkogt
½ bdt friske asparges, mindre stykker efter kogning
150 g grønne bønner
100 g crisp salat
1 rødløg, ringe
½ glas Kalamata oliven u. sten
Dressing
3 spsk mild dijonsennep
3 spsk akaciehonning
3 spsk hvidvinseddike
6 spsk koldpresset rapsolie
Smag til med salt og peber
Topping
Brødcroutoner med hvidløg, premade
Eventuelt spiselige blomster
Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. Anret baconskiverne oven på bagepapiret og bag det i midten af ovnen i cirka 12 minutter, indtil baconen er sprød. Lad det køle helt af, inden det skæres ud i grove stykker.
2. Halver de kogte kartofler på den korte side og pil æggene – vent med at skære æggene ud, indtil de skal anrettes.
3. Kog asparges og bønner i et par minutter og skyl dem derefter i koldt vand. De skal kun lige vende i det kogende vand. Max 3 minutter.
4. Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i et glas med lag og smag den til med salt og peber.
5. Anret frillice-salaten i en dyb skål, efterfulgt af bønner, kartofler og asparges.
6. Skær æggene i halve på den lange led og kom dem ovenpå salaten efterfulgt af log, oliven, bacon og brødcroutoner.
7. Top salaten med sennepsdressingen og spiselige blomster.
