Glutenfri kartoffelboller
Ca. 8 boller
Ingredienser:
250 g. kartoffelmos
2,5 dl. vand
2 dl. mælk
25 g. gær
2 spsk. sukker
5 dl ris mel
1 dl. tapiokamel
1 spsk. loppefrøskaller
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 spsk. æblecidereddike
Fremgangsmåde:
- Varm mælken, til den er lillefingervarm.
- Tilsæt sukker og gær og rør i 5-10 minutter, indtil der er skum på toppen
- Bland rismel, loppefrøskaller, bagepulver og salt i en stor skål og bland sammen
- Put mælk, gær og sukker i melet
- Tilføj kartoffelmos og æblecidereddike
- Bland det hele sammen til du har en meget klistret dej
- Del dejen i ca. 8 boller alt efter, hvor store du vil have bollerne
- Put bollerne på en brandepande på bagepapir
- Læg et fugtigt viskestykke over og stil et lunt sted i ca. 1 time
- Bag bollerne i ca. 18 min. ved 200 grader, eller indtil bollerne er lækre gyldne
