Forbruger Erhverv

Hasselback-kartofler med fyld Del

10 Stk | 1½ Time

 

Ingredienser

500 g mellemstore kartofler med skræl
½ squash, tynde skiver, derefter halveret
1 gulerødder, tynde skiver
6 fed hvidløg, tynde skiver
2 mellemstore rødløg, tynde skiver, derefter halveret
Koldpresset rapsolie
Flagesalt og friskkværnet peber efter smag

Pynt
Frisk oregano

Redskab
Mandolinjern

 

Fremgangsmåde

1.Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade eller form med et stykke bagepapir.

2. Lad kartoflerne lægge i koldt vand i cirka 20 minutter og dup dem derefter tørre med et rent viskestykke.

3. Skær skiver halvvejs igennem alle kartoflerne fra den ene ende til den anden. Brug eventuelt spisepinde til at lægge på hver sin side af kartoflen, for at undgå at skære hele vejen igennem. 

4. Gå I gang grøntsagerne og kom dem derefter skiftevis ned I rillerne på hver kartoffel. Åbn hvert snit forsigtigt, så kartoflerne ikke ødelægges.

5. Pensl kartoflerne med olie og drys derefter med salt og peber efter behag.

6. Anret kartoflerne pa bagepladen og bag dem i midten af ovnen i cirka 35 minutter.

7. Pynt kartoflerne med friske stængler af oregano.

Hasselback-kartofler med fyld