Forbruger Erhverv

Kartoffelmad med blå kartofler, hjemmerørt urtemayo, stegt serranoskinke & urter Del

2 serveringer | 35 minutter
 

Ingredienser

350 g lilla kartoffel, kogt, skiver

100 g serranoskinke

 

Urtemayo

4 spsk mayonnaise

½ bdt purløg, hakket fint

1 håndfuld brøndkarse, hakket fint

1 tsk æblecidereddike

Smag til med salt og peber

 

Pynt

Brøndkarse

Friskkværnet peber

 

Andet

Smør

2-4 skiver rugbrød

 

Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.

2. Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem derefter køle helt af.

3. Bag i mellemtiden din serranoskinke i ovnen og rør din urtemayonnaise sammen. Bag serranoskinken, indtil den er sprød.

4. Kom et let lag smør på dine rugbrødskiver, efterfulgt af kartoffelskiver der overlapper hinanden. Anret små klatter mayonnaise oven på kartoflerne ved hjælp af en lille ske - og top som det sidste med bagt serranoskinke og frisk brøndkarse.

Kartoffelmad med blå kartofler, hjemmerørt urtemayo, stegt serranoskinke & urter