Kartoffelmad med blå kartofler, hjemmerørt urtemayo, stegt serranoskinke & urter
2 serveringer | 35 minutter
Ingredienser
350 g lilla kartoffel, kogt, skiver
100 g serranoskinke
Urtemayo
4 spsk mayonnaise
½ bdt purløg, hakket fint
1 håndfuld brøndkarse, hakket fint
1 tsk æblecidereddike
Smag til med salt og peber
Pynt
Brøndkarse
Friskkværnet peber
Andet
Smør
2-4 skiver rugbrød
Fremgangsmåde
1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
2. Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem derefter køle helt af.
3. Bag i mellemtiden din serranoskinke i ovnen og rør din urtemayonnaise sammen. Bag serranoskinken, indtil den er sprød.
4. Kom et let lag smør på dine rugbrødskiver, efterfulgt af kartoffelskiver der overlapper hinanden. Anret små klatter mayonnaise oven på kartoflerne ved hjælp af en lille ske - og top som det sidste med bagt serranoskinke og frisk brøndkarse.
