Kartoffelsalat med sennepsvinaigrette
4 serveringer | 40 minutter
Ingredienser
1 kg minikartofler, kogte
1 håndfuld bredbladet persille, hakket fint
1 håndfuld frisk kørvel, plukket
Syltede sennepsfrø
50 g sennepsfrø
1dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
Dressing
3 spsk dijonsennep
6 spsk akaciehonning
6 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Smag til med friskkværnet peber
Topping
Bredbladet persille, hakket fint
2 forårsløg, hakket fint
1 spsk kapers, hakket fint
Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er kogt igennem.
2. I mellemtiden kommes sennepsfrø i en kasserolle sammen med eddike og sukker og det hele koges op, indtil sukkeret er opløst. Opbevar de syltede sennepsfrø i en lufttæt beholder eller et glas med låg.
3. Ryst alle ingredienserne til dressingen og forbered dressingen – kom eventuelt ingredienserne til dressingen i et glas med lag og ryst det hele sammen.
4. Lad de små kartofler køle helt af, inden de vendes med dressingen. Anret dem derefter i en stor skål eller et fad.
5. Top kartoflerne med små skeer syltede sennepsfrø, persille, forårsløg og kapers.
