Forbruger Erhverv

Kartoffelsalat med sennepsvinaigrette Del

 

4 serveringer | 40 minutter
 

Ingredienser 

1 kg minikartofler, kogte 

1 håndfuld bredbladet persille, hakket fint

1 håndfuld frisk kørvel, plukket 


Syltede sennepsfrø
50 g sennepsfrø
1dl hvidvinseddike
2 spsk sukker

 

Dressing
3 spsk dijonsennep 
6 spsk akaciehonning
6 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Smag til med friskkværnet peber

Topping
Bredbladet persille, hakket fint
2 forårsløg, hakket fint
1 spsk kapers, hakket fint 

 

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er kogt igennem. 

2. I mellemtiden kommes sennepsfrø i en kasserolle sammen med eddike og sukker og det hele koges op, indtil sukkeret er opløst. Opbevar de syltede sennepsfrø i en lufttæt beholder eller et glas med låg. 

3. Ryst alle ingredienserne til dressingen og forbered dressingen – kom eventuelt ingredienserne til dressingen i et glas med lag og ryst det hele sammen. 

4. Lad de små kartofler køle helt af, inden de vendes med dressingen. Anret dem derefter i en stor skål eller et fad. 

5. Top kartoflerne med små skeer syltede sennepsfrø, persille, forårsløg og kapers.

Kartoffelsalat med sennepsvinaigrette