Forbruger Erhverv

Kartoffeltærte med landskinke Del

4 Serveringer | 45 minutter

Ingredienser

800 g kartofler med skræl, kogte
Oliespray
250 g creme fraiche 18%
1 skalotteløg, skiver
80 g landskinke
1 kugle mozzarella, pillet
Friskkværnet peber
Frisk timian


Fremgangsmåde

1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.

2. Pensl en tærteform med smagsneutralolie med en diameter på 27 centimeter.

3. Kom de kogte kartofler hele ned i tærteformen og læg et bagepapir hen over. Pres kartoflerne flade, ved at trykke bagepapiret ned over kartoflerne.

4. Smør creme fraiche hen over kartoflerne.

5. Drys med skalotteløg og anret store stykker landskinke tilfældigt.

6. Top tærten med mozzarella, peber og frisk timian.

7. Bag tærten i anden øverste rille i ovnen i cirka 20 minutter, indtil osten er smeltet og skinken lidt branket.  

Kartoffeltærte med landskinke