Forbruger Erhverv

Kroketter i airfryer, med aioli Del

Ingredienser:

450 g bagekartofler, skrællede og i tern

30 g smør 

1 tsk tørret oregano

1 tsk tørret basilikum

1/2 rødløg, blendet

Salt og peber

 

Panering: 

2,5 dl mel

3 æg

4 dl pankorasp

 

Aioli:

1 stort æg

1 tsk mild sennep

2 tsk hvidvinseddike

2 fed hvidløg

Kværnet peber efter behag

1,5 dl rapsolie

 

Andet:

Olie eller smørspray

 

Fremgangsmåde:

  • Kog kartofler i saltet vand til de er bløde. Hæld vandet fra, mos dem og tilføj smør, urter og løg – smag til med salt og peber.
  • Lad mosen køle af, inden panering.
  • Fordel mel (+salt & peber), æg (pisket) og rasp i 3 skåle.
  • Kom vand på hænderne og form små aflange firkanter.
  • Panér kroketterne i mel efterfulgt af æg og til sidst rasp.
  • Kom dem i airfryer-beholderen. Spray med lidt olie eller smør på begge sider.
  • Bag dem i cirka 20 minutter ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.
     
  • Lav aioli imens: Kom alle ingredienser pånær olie i en høj, smal beholder. Blend det godt med en stavblender. Hold stavblenderen helt nede ved bunden af beholderen og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt. Blend godt indtil aiolien er fast og bevæg stille og roligt stavblenderen op.

Kroketter i airfryer, med aioli