Kroketter i airfryer, med aioli
Ingredienser:
450 g bagekartofler, skrællede og i tern
30 g smør
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1/2 rødløg, blendet
Salt og peber
Panering:
2,5 dl mel
3 æg
4 dl pankorasp
Aioli:
1 stort æg
1 tsk mild sennep
2 tsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg
Kværnet peber efter behag
1,5 dl rapsolie
Andet:
Olie eller smørspray
Fremgangsmåde:
- Kog kartofler i saltet vand til de er bløde. Hæld vandet fra, mos dem og tilføj smør, urter og løg – smag til med salt og peber.
- Lad mosen køle af, inden panering.
- Fordel mel (+salt & peber), æg (pisket) og rasp i 3 skåle.
- Kom vand på hænderne og form små aflange firkanter.
- Panér kroketterne i mel efterfulgt af æg og til sidst rasp.
- Kom dem i airfryer-beholderen. Spray med lidt olie eller smør på begge sider.
- Bag dem i cirka 20 minutter ved 200 grader til de er gyldne og sprøde.
- Lav aioli imens: Kom alle ingredienser pånær olie i en høj, smal beholder. Blend det godt med en stavblender. Hold stavblenderen helt nede ved bunden af beholderen og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt. Blend godt indtil aiolien er fast og bevæg stille og roligt stavblenderen op.
