Laks i airfryer
4 Serveringer | 50 minutter
Ingredienser
Bagt Laks
600g laksefileter
Olivenolie
Citronpeber
2 fed hvidløg, revet
2 citroner, skiver
1 bdt frisk dild
Stegte kartofler
600 g kartofler, koges og skæres derefter ud i mellemstore tern
½ broccoli, små buketter
3 forårsløg, skæres i grove stængler
2 gulerødder, skiver
25 g smør
4 spsk rapsolie
½ citron, saften
Salt og peber efter smag
Dressing
500g creme fraiche 18%
½ bdt frisk dild
1 tsk citronpeber
1 tsk salt
Andet
1 citron, både
Bagepapir
Bagesnor
Fremgangsmåde
1.Start med at forberede dine laksefileter. Anret bagepapir i din air fryer og placer dine fileter i spanden. Drys med olivenolie, citronpeber og hvidløg. Anret derefter en god stængel dild ovenpå hver filet, efterfulgt af to skiver citron på hver. Vent med at bage dem, indtil kartoflerne er kogt.
2. Kog din kartofler i letsaltet vand med skind. Når kartoflerne er kogte, drænes de og sættes udenfor, for at accelerere nedkølingsprocessen.
3. I mellemtiden forberedes broccoli, forårsløg og gulerødder, hvorefter dressingen røres sammen.
4. Kom kartofler og de andre elementer på en pande og steg det hele ved middelvarme, indtil gulerødder er al dente og kartoflerne har fået en gylden farve.
5. Sæt dine fileter i gang og bag dem i din airfryer ved 160 grader i cirka 12 minutter. Tiden afhænger af størrelsen på både airfryer og fileter, men ofte kan man indstille fryeren til ”fisk”.
6. Klip et stykke bagepapir over på midten og saml enderne så det ligner små karameller, men med plads til fyld i midten. Kom snor omkring samlingerne.
7. Kom grøntsagsfyldet ned i ”hullerne”, når laksen er klar. Anret laks ovenpå grøntsagerne og server dressingen på siden sammen med citron.
