Forbruger Erhverv

Nye babykartofler i lækker sennepscreme Del

2 personer

Ingredienser:

750 g. babykartofler
1 pasteuriseret æggeblomme
1/2 spsk. lys vineddike
1 spsk. grov dijonsennep
1 tsk. salt
125 ml. olie
1 håndfuld hakket estragon

Fremgangsmåde:

  • Læg kartoflerne i en gryde med 1 spsk. groft salt. Dæk dem med vand og sæt dem på  et blus ved moderat varme. Skru ned når de koger og lad dem simre i ca. 5 minutter. Lad derefter kartoflerne trække færdige i kogevandet i ca. 10 – 20 minutter
  • Mens kartoflerne koges, laves sennepscremen:
  • Saml 1 æggeblomme, 1/2 spsk. lys vineddike,1 spsk grov dijonsennep og 1 tsk. salt i en skål.  Pisk det skummende med et piskeris
  • Pisk herefter langsomt olien i – start med 1 tsk. og derefter 2 tsk. og hæld så langsomt resten i under konstant røring
  • Tag kartoflerne op af vandet. Lad dem køle af i ca. 5 minutter. Vend dem sammen med sennepscremen og hakket estragon, og anret det i en flot skål

Serveringstip:

Kartoflerne kan både serveres lune eller kolde. De er gode til okse- og kalvekød, men kan også serveres til fisk, fx. er de super lækre til ovnbagt laks

Nye babykartofler i lækker sennepscreme