Forbruger Erhverv

Smashed potato salat Del

4 Serveringer | 55 minutter

 

Ingredienser

1 kg kogte kartofler med skræl, halveret på den korte led
Koldpresset rapsolie 
Æblecidereddike
Tørret oregano  
Friskkværnet peber
Flagsalt

Dressing
2 agurker, revet
500 g græsk yoghurt 10%
3 fed hvidløg, presset
½ bdt frisk oregano, hakket fint
2 spsk citronsaft

Smag til med salt og peber

Topping
Frisk oregano
Friske tallerkensmækker
Frisk dild


Fremgangsmåde

1.Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.

2. Placer de kogte kartofler på bagepladen, forskudt og “smash” dem med et glas, ved at trykke glasset ned over kartoflen, så de bliver mast.

3. Pensl kartoflerne med olie og eddike og drys dem med oregano og friskkværnet peber.

4. Bag kartoflerne på øverste rille i ovnen i 35 minutter, indtil de er sprøde og tag dem derefter ud, så de kan køle helt af.

5. Gå i gang med dressingen. Kom de revne agurker i en si og drys dem med en smule salt og vend de to elementer rundt. Salten hjælper med at trække væden ud af agurkerne. Lad dem stå i 10 minutter og vrid dem til sidst med hænderne.

6. Kom de revne agurker i en skål sammen med resterende ingredienser til dressingen. Rør rundt og smag til med salt og peber.

7. Som det sidste tilføjes de ”smashed potatoes” til agurkedressingen og vendes rundt.

8. Top salaten med frisk oregano, tallerkensmækker og frisk dild. 

Smashed potato salat