Umuts kartoffelkage med vanillecreme
Ingredienser:
250 g valnødder
250 g smør
5 dl sukker
7 æg
650 g kogte kartofler
3 citroner
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 175 grader.
- Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt.
- Smelt smørret forsigtigt i en gryde
- Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele til det bliver cremet.
- Riv kartoflerne fint og vend dem i dejen.
- Kom smør og nødderne i dejen.
- Riv citronskal fint og kom i dejen.
- Kom dejen i små forme, glat ud og bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Afkøl kagen helt og dekorer med vaniljecreme.
VANILLECREME
Ingredienser:
5 dl creme fraiche 38%
1 stang vanille
200 g flormelis
Fremgangsmåde:
- Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet creme
