Forbruger Erhverv

Umuts kartoffelkage med vanillecreme Del

Ingredienser:

250 g valnødder

250 g smør 

5 dl sukker

7 æg

650 g kogte kartofler

3 citroner

Fremgangsmåde:

  • Varm ovnen op til 175 grader. 
     
  • Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt. 
     
  • Smelt smørret forsigtigt i en gryde 
     
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele til det bliver cremet. 
     
  • Riv kartoflerne fint og vend dem i dejen. 
     
  • Kom smør og nødderne i dejen. 
     
  • Riv citronskal fint og kom i dejen. 
     
  • Kom dejen i små forme, glat ud og bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 minutter. 
     
  • Afkøl kagen helt og dekorer med vaniljecreme. 

 

 

VANILLECREME
 

Ingredienser:

5 dl creme fraiche 38%

1 stang vanille 

200 g flormelis 

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet creme 
Umuts kartoffelkage med vanillecreme